Kattens gode besøg hos dyrlægen

Kattens gode besøg hos dyrlægen

Evidensia ved, hvad der skal til for at mindske stress hos din kat, når den skal til dyrlægen.
Og de gør alt, hvad der skal til for at gøre besøget bedre, både for katten og for dig.

Alle, der har prøvet at transportere en kat til fx dyrlægen, ved, hvor stressende det kan være, ikke kun for katten, men også for en selv. Katten miaver ofte inderligt, og inden man når frem, har man flere gange overvejet at vende om. 

Ved ankomst til dyrlægen er både kattens og ens eget stressniveau oppe i det røde felt. Møder man et par hunde i venteværelset, eller konsultationsrummet lugter af et andet dyr og gøen kan høres, gør det situationen endnu værre. 

Der er flere krav til Cat Friendly Clinics

Nedsætter stress hos katte

I Danmark har Evidensia flere klinikker og hospitaler, der gennem mange år har haft stor fokus på katte og deres sygdomme.  De ved, hvad der skal til for at forbedre kattens livskvalitet og nedsætte stress i forbindelse med dyrlægebesøg. 

Flere Evidensia-hospitaler og -klinikker er på den baggrund allerede udnævnt til Cat Friendly Clinics, og i løbet af 2020 er det målet, at alle Evidensias behandlingssteder opnår denne status. 

Cat Friendly Clinics er et verdensomspændende program under ISFM (International Society of Feline Medicine). Programmet skal nedsætte stress hos kattene og gøre besøget hos dyrlægen bedre for kattene og deres ejere. 

Cat Friendly Clinics stiller fx krav om adskillelse mellem hunde og katte i venteværelset og ved indlæggelse, om personaleuddannelse, størrelse og indretning af bure fx ved indlægges under sygdom. Der er krav om overvågning, hygiejneniveau, laboratoriemuligheder, nedsættelse af gener fra lys, lugte og lyde. Blandt de mange krav er også formidling af viden og vejledning til kattenes ejere.

Flere Evidensia-hospitaler og -klinikker er udnævnt til Cat Friendly Clinics

 

Hver klinik skal udnævne en ’Cat Advocate’, der er ansvarlig for, at standarderne overholdes, og at personalet har den nødvendige uddannelse.

Katten håndteres korrekt og venligt

Du kan derfor forvente, at personalet på en Cat Friendly Clinic har stor viden og forståelse for kattens normale adfærd og ressourcebehov, og at de håndterer din kat korrekt og venligt.

Det er vigtigt, fordi katte ofte påvirkes af transport og af at være væk fra deres vante omgivelser. De er meget følsomme for nye omgivelser, synsindtryk, lyde og lugte. Katte foretrækker ro og er meget modtagelige for stress. 

Det er præcis det, Evidensia har fokus på. Læs mere på evidensia.dk.

Katten skal være tryg hos dyrlægen

BonusInfo:
Du optjener 9% bonus, når du får behandlet dine dyr hos Evidensia og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Du finder det nærmeste af Evidensias dyrehospitaler og -klinikker på fbf.dk.

 

 

 

 

 

 

Siden er sidst redigeret: 30-09-2019